Drd. Vera Ciochină

Consilier juridic

Drd. Vera Ciochină este consilier juridic la Chiuariu & Asociații – Societate de Avocați. Principalele sale domenii de expertiză sunt dreptul afacerilor, dreptul muncii și dreptul fiscal, cu un accent special pe planificarea și asistența privind prețurile de transfer.

Abordarea sa este pragmatică, identifică soluții practice și urmărește crearea unor relații de încredere cu clienții.

A participat la proiecte energetice și imobiliare prin elaborarea de analize juridice, asistând clienții atât în negocierea, cât și la încheierea diferitelor tipuri de contracte.

Vera a absolvit ciclul de master Contencios administrativ și fiscal la Facultatea de Drept a Universității de Vest din Timișoara (2022). De asemenea, a absolvit programul postuniversitar de formare și dezvoltare profesională continuă „Analiza teoretică și practică a reglementărilor cuprinse în codul administrativ” la Facultatea de Drept a Universității din București (2023).

În prezent, redactează teza de doctorat privind răspunderea disciplinară în cadrul Școlii Doctorale a Facultății de Drept a Universității din București și este asistent universitar asociat la Facultatea de Drept a Universității Titu Maiorescu din București. De asemenea, este membru al Institutului de Științe Administrative „Paul Negulescu” din România.

Vera a dobândit pregătire specializată în dreptul construcțiilor prin participarea la cursurile FIDIC Academy.

Vera vorbește limba română, engleză, spaniolă și rusă.

(Visited 3 times, 1 visits today)

Abaterile și sancțiunile administrativ-disciplinare prin prisma Codului administrativ), Revista de drept public – Suplimentul 2024.

Rezumat

Codul administrativ introduce câteva elemente noi în domeniul răspunderii administrativ-disciplinare, de la introducerea unor noi abateri și sancțiuni disciplinare până la introducerea unei corespondențe între abateri și sancțiuni disciplinare care precizează ce sancțiuni pot fi aplicate pentru fiecare dintre abateri, în funcție de gravitatea abaterii.

Înainte de intrarea în vigoare a Codului administrativ, aspectele legate de răspunderea administrativ-disciplinară a funcționarilor publici erau reglementate de Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcționarilor publici și de Legea nr. 7/2004 privind Codul de conduită al funcționarilor publici. Codul administrativ urmărea să reunească întreaga legislație privind organizarea și funcționarea funcției publice, statutul funcționarului public și procedura răspunderii administrativ-disciplinare a funcționarilor publici (partea VI).

Close